Hogyan kóstoljunk pálinkát?
Pálinkakóstolás
A pálinka kóstolásához legoptimálisabb, ha az ital hőmérséklete 18-20 Celsius fok, csakúgy, mint a testes, nagy vörösborok esetében. Ezen a hőmérsékleten mutatja meg ugyanis a pálinka leginkább illatát, aromáit, és ízét.
A pálinkát célszerű igazi – tulipán formájú- pálinkás pohárból kóstolni. A pohár kialakítása nem véletlen. Legelőször a pálinka illata csapja meg az orrunkat. Ezek az adott gyümölcsre leginkább jellemző illatok. Majd kortyoljunk egy aprót a pálinkából, és ismerkedjünk az illatokhoz tartozó ízekkel! (Leküldhetjük egyetlen határozott mozdulattal is a pohár tartalmát, de ezt nem kóstolásnak, hanem ivásnak hívjuk…)
A pálinkakóstolásnál is hasonlóan a borkóstoláshoz a semleges, neutrális ízvilágtól indulva haladunk az egyre intenzívebb illatok, és ízek felé. Célszerű tehát a kóstolósort ezen elv betartásával összeállítani.
Pálinka kostolási ajánlataink
Ajánlataink
Kóstoló ajánlataink egész évben fogadjuk a pálinka barátokat, a pálinka tisztelőit, szerelmeseit látványfőzéssel egybekötött pálinka kóstolóra.
Kóstoló termünkben 10 főtől 50 főig van lehetőség családi, baráti, céges rendezvények lebonyolítására.
A pálinka kóstoló mellé, igény szerint étkezést is biztosítunk.