Hogyan kóstoljunk pálinkát?

Pálinkakóstolás

A pálinka kóstolásához legoptimálisabb, ha az ital hőmérséklete 18-20 Celsius fok, csakúgy, mint a testes, nagy vörösborok esetében. Ezen a hőmérsékleten mutatja meg ugyanis a pálinka leginkább illatát, aromáit, és ízét.

A pálinkát célszerű igazi – tulipán formájú- pálinkás pohárból kóstolni. A pohár kialakítása nem véletlen. Legelőször a pálinka illata csapja meg az orrunkat. Ezek az adott gyümölcsre leginkább jellemző illatok. Majd kortyoljunk egy aprót a pálinkából, és ismerkedjünk az illatokhoz tartozó ízekkel! (Leküldhetjük egyetlen határozott mozdulattal is a pohár tartalmát, de ezt nem kóstolásnak, hanem ivásnak hívjuk…)

A pálinkakóstolásnál is hasonlóan a borkóstoláshoz a semleges, neutrális ízvilágtól indulva haladunk az egyre intenzívebb illatok, és ízek felé. Célszerű tehát a kóstolósort ezen elv betartásával összeállítani.

Pálinka kostolási ajánlataink

Ajánlataink

Kóstoló ajánlataink  egész évben  fogadjuk  a pálinka barátokat, a pálinka tisztelőit, szerelmeseit látványfőzéssel egybekötött  pálinka kóstolóra.
Kóstoló termünkben 10 főtől 50 főig van lehetőség  családi, baráti, céges rendezvények lebonyolítására.
A pálinka kóstoló mellé, igény szerint étkezést is biztosítunk.

Telefon

A weboldalt csak 18 életévüket betöltöttek látogathatják.

Kérjük add meg a születési dátumot!

- -